top of page
Välkommen till Dermagi

Välkommen till Dermagi

Spela video

Dr. Carolin Freccero

Dr Carolin Freccero's inställning är att vårda, bevara, förädla och eftersträva diskreta och naturliga resultat. I konsultation med henne kan du känna dig trygg att få en bedömning av dina förutsättningar och önskemål som ger dig ett bra beslutsunderlag inför en operation. Oavsett om det rör sig om medfödda eller nytillkomna förändringar så får du en kunnig bedömning och förslag på åtgärd för att uppnå önskad effekt.

 

Carolin jobbar även med yoga på flera sätt. Hon undervisar olika klasser varje vecka, är lärare i anatomi på yogalärarutbildningar och erbjuder yogakonsultationer. Att ta hand om hela människan, relationen mellan ut- och insidan, samspel av innehåll, känsla och form ligger henne varmt om hjärtat.

 

Vad är plastikkirurgi?

Benämningen kommer från det grekiska ordet plastikos som betyder skapa eller forma tredimensionellt (och har inget med materialet plast att göra.) En plastikkirurg är specialist på vävnaders egenskaper. Denna kunskap används för att kunna skapa en ny form eller rekonstruera strukturer på bästa sätt. Plastikkirurgi är en teknikspecialitet (och inte organspecialitet som övriga kirurgiska specialiteter) där olika operationstekniker anpassas till behoven hos den enskilde. Många tekniker kan med fördel kombineras. 

CV

Utbildning

Specialist i plastikkirurg sedan 2006

1998-2006 specialistutbildning i plastikkirurgi på universitetssjukhuset SUS i Malmö

1988-1994 Läkarlinje i Göttingen, Tyskland, Göteborg och Malmö

 

Forskning

2005 medicine doktorsgrad (PhD) för arbeten om mikrocirkulation i huden med laser. Pågående aktiv forskning inom flera kliniska arbetsfält.

 

Administration

2014-2016 chef för plastikkirurgiska kliniken, Skånes Universitetssjukhus 

2009-2013 studierektor med ansvar för utbildningen för blivande plastikkirurger i södra sjukvårdsregionen. 

 

Kliniska intresseområden

Bröstavvikelser av olika slag (rekonstruktion efter operation, asymmetri, avvikande form och storlek) är ett av Carolins specialområden och hon är en eftertraktad konsult i södra Sverige där hon både opererar, utbildar och föreläser inom området. Oculoplastikkirurgi, plastikoperationer kring ögat, är ytterligare ett område där hon fördjupat sig i och ett annat är fettransplantation som hon studerade hos Dr Sydney R. Coleman New York. Som en av de första i Sverige införde hon dessa metoder som kom många patienter vid rekonstruktioner av skilda slag till nytta. Hon har byggt upp en plastik-gyn-verksamhet som arbetar med frågeställningar inom kvinnligt kön. Sedan 2007 har Carolin varit drivande i utveckling av den multidisciplinära kärlmissbildningsgruppen vid Skånes Universitetssjukhus och blivit en auktoritet inom området. Under ett antal år var hon även en uppskattad medlem i lymfödemteamet.

 

Heders- och förtroendeuppdrag

2009-2018 facklig sekreterare resp kassör i styrelsen för Svensk Plastikkirurgisk Förening 

2015-2019 nationell medicinsk rådgivare för Löf, Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag 

2015-2019 sakkunning för IVO, Institution för Vård och Omsorg 

 

Språk

Svenska, engelska och tyska (modersmål) samt franska flytande.

AMERICAN_SOCIETY_REDONDO_400X400-copia-2
ESPRAS.png
Nordiska-Kliniken-Certifikat-2-300x218.j
unnamed.png
bottom of page